Kismama fotózás


Tippek kismamafotózáshoz


Ahhoz, hogy életed legfontosabb és legszebb időszakáról készült fotókat sok évvel később is szívesen nézd vissza, érdemes időt és energiát fordítani a fotózásra valamint az előkészületekre. Néhány fontos dolgot szeretnék itt megosztani veled, hogy a fotózás végeredményével Te is elégedett legyél.


IDŐZÍTÉS

Pocakodat akkor érdemes megörökíteni, amikor már szépen gömbölyödik, és nem szerencsés az utolsó hónapra hagyni, hiszen hallottunk már „meglepetés babákról”, akik kicsit korábban szeretnének megérkezni. Ezért, hogy biztosan elkészüljenek azok a fotók, javaslom a 7-8. hónapban megejteni a fotózást. Ekkor még kellően mozgékony vagy, és még nem jelentkeznek a terhesség kellemetlen velejárói (vizesedés, puffadás, visszerek stb.), és a plusz kilók sem nehezítik meg az életed. Ikerterhességnél az időpont még korábbra tolódhat, 6. hónap környékére.


HELYSZÍN

Lehetőség van természetesen stúdión kívüli fotózásra, amennyiben te ott érzed kényelmesebben magad. A lényeg, hogy olyan helyszínt válassz, ahol nem zavarnak mások tekintetei, és a számodra eltervezett beállításokat (fehérneműs képek) is meg tudjuk csinálni.

RUHÁZAT ÉS KIEGÉSZÍTŐK

Az első és legfontosabb, hogy a ruházatod tükrözze önmagad, és olyan ruhákat válassz, amelyeket 10-20 év múlva is szívesen nézel vissza. Ruháid legyenek kényelmesek, mert egy pocakot szorító ruhadarab megkeserítheti a fotózás perceit. Mivel a pocakod a főszereplő, ezért bátran válassz a pocakodra simuló ruhákat, kerüld a bő felsőket, a túl harsány, vagy mintás ruhákat.

Természetesen hozhatsz több stílusú ruhát is, farmert és pólót, vagy éppen egy dögös-dívás tapadós ruhát magas sarkúval, hiszen mi magunk is hol kicsit sportosabban szeretünk öltözni, hol pedig meg akarjuk mutatni a világnak, milyen dögösek is tudunk lenni. A lényeg, hogy készülj fel előre, szerezd be a szükséges kiegészítőket a ruhákhoz (nyakláncok, fülbevalók, különleges gyűrűk), hogy a fotózás napján minden nálad legyen, ami szerinted jól áll neked, és szépnek érzed magad benne.

Fehérneműs fotókhoz mindenképpen szükséged lesz fehér és fekete színű melltartóra, és figyelj az alsóneműre is, mert pl. egy francia bugyi nagyon szépen mutat a fotókon. Egy-egy különlegesség is feldobhatja képeidet, pl. egy fűző, amit persze már nem tudunk összehúzni, de ettől lesz érdekes a kép, egy csipke kombiné, amitől egy kismama is szexis lehet. Jó ötlet, ha kedvenc virágodból köttetsz egy csokrot és magaddal hozod, valamint olyan tárgyakat is hozz el, amelyeket már a kisbabádnak szántok (kiscipő, névkocka, sapka, vicces body stb.). Persze a babátok ultrahangos fotója a pocak elé tartva is mindig tökéletes beállítás. Azt hangsúlyozd ki a ruházatoddal, és kiegészítőiddel, amire a legbüszkébb vagy, a pocakodat, a szép dekoltázsodat, vagy esetleg a formás lábadat, a lényeg, hogy jól és szépnek érezd magad az adott ruhában.

SMINK ÉS FRIZURA

Minden fotózásra igaz, hogy a lehető legjobb formádban állj a fényképezőgép elé, hogy utólag ne kelljen mentegetőznöd a képeket mutogatva. Érdemes profi sminkeshez elmenni, hiszen a fotózáshoz különleges sminkre van szükség. A szép frizura és egy jó smink magabiztossá tesz téged, ami a képeken is látszani fog, hiszen kiemeli a szépségedet, hangsúlyozza legszebb vonásaidat. Mivel sok képen fog látszani a kezed (pocakra helyezve), ezért figyelj a körmeid állapotára. Párod kezeinek ápolására is fektessetek hangsúlyt a fotózás előtti napokban, amennyiben ő is elkísér téged.

SZÉP VAGY

A kismamafotózás legfontosabb része, hogy bízz önmagadban, hidd el, hogy gyönyörű vagy, hiszen egy kis élet növekszik a pocakodban, akire ha csak rágondolsz, mosoly ül az arcodra, Te pedig ragyogsz a terhesség 9 hónapja alatt. Ne foglalkozz a bőrhibákkal, a fölös kilókkal, csak magatokra koncentrálj, és mutasd meg milyen boldog is vagy
babafotózás, újszülött fotózás, gyermekfotózás, pocakfotó, kismama fotózás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése